"EMAS ADALAH PENYIMPAN NILAI KEKAYAAN YANG SEBENAR OLEH ITU REBUTLAH PELUANG YANG DITAWARKAN OLEH PERUNDING EMAS ANDA AKAN MERASAI KEUNTUNGANNYA"
-Haffiz Hamid 0123851772 (Master Dealer A0851)-

Wednesday, March 3, 2010

Manusia

Semua orang dunia ini ada kelebihan nya. Manusia ada hati, akal, jiwa dan tubuh badan yang mengerakkan segala tenaga kerja untuk ke arah usaha yang lebih menjadikan mereka kehidupan yang lebih selesa ataupun sebaliknya. Jadikan hari ini lebih baik dari hari semalam. Mengapa kita inginkan nya kerana jiwa kita lebih kepastian yang melangkaui batasan. Sebagai contoh aku ingin lagi emas bayangan aku sudah kearah emas tapi modal ada sikit sahaja. Alternatif bagi tujuan aku itu aku merungkai segala cara dan strategi untuk mendapatkan emas lagi. Jadi aku pun pajak gadai emas aku supaya dapat fulus modal tambahan ngeh2. Tapi dalam pemikiran lain pulak rasa rugi pulok. Itu hanya mainan minda kerana jangka masa panjang aku target 1 bulan= 1 dinar kerana aku inginkan kehidupan yang selesa untuk agama,keluarga, bangsa dan negara aku sendiri. Aku inginkan keperluan sejati untuk mencapai THE ULTIMATE GOLD.

Halangan setiap manusia jugak ada pelbagai. Untuk merungkai mengapa dan apa xperlulah dipersoal kerana halangan tetap halangan tetapi bagaimana kita nak lompat, tembus, pecahkan dan bakar halangan itu perlulah dipersoalkan. Motivasi diri hanya 1% sahaja. 99% adalah dari kita sendiri. Tuhan sudah bagi kita akal dan fikiran yang cukup menarik dan kreatif. Malahan jika ada sikit perkara yang menjatuhkan akan membangkitkan semangat yang jitu dan penuh membara untuk naik kembali. Keutamaan nya ialah penghidupan yang lebih baik. Walaupun sedikit selesa pada masa kehidupan untuk sekarang ini adalah lebih baik dari banyak perkara yang kita buat pada masa lalu.

Masa itu emas semua orang hendak keselesaan. Terutama sekali bagi yang berkeluarga.  Tapi usaha tetap usaha kerana ianya tidak berhenti. Mimpi untuk berjaya akan dimuatkan untuk setiap orang. Bayangan kejayaan perlu diatur. Mimpi untuk berjaya perlu diatur jugak. Realiti nya terletak pada kita. lambat atau cepat terletak pada diri kita. Sebab minda kita perlu diatur merencana bagaimana ianya akan berlaku. Plan A to Z perlu ada mengatur apa yang perlu dibuat akan menjadikan kita teratur dan terancang. Tapi awas masa akan mencemburui kita. Perasaan, emosi dan kecekalan akan menguji kita sebagaimana masa itu main peranan. Musuhnya adalah diri kita sendiri. Kegagalan adalah kesalahan diri sendiri dan kejayaan bukan  milik kita sendiri ianya adalah milik semua orang. Percaya bahawa kita hanya dipinjamkan didunia ini akan menjadikan kita lebih baik dan lebih hebat.

Rupa2nya banyak lagi ranjau duri dan halangan yang kita perlu lalui. Lebih banyak kita mengetahui lebih banyak lagi perlu yang dituntut. Ilmu itu sebagai jambatan. Networking kepelbagaian setiap level manusia ada jugak kelebihannya. Networking akan merencana kehidupan kita setiap manusia baru yang kita jumpa akan membawa kita satu dimensi yang berbeza. Manusia melalui manusia yang kita akan diperkenalkan akan membawa kita kearah manusia yang lain rupa, jantina, umur, agama, bangsa dan negara. Merungkai setiap manusia adalah misteri tapi Global trademark solution is Gold. Setiap manusia akan kenal apa itu emas. Itu akan membawa kita lebih jauh ke arah kehadapan.

Oleh itu manusia adalah satu sebahagian kecil di alam duniawi ini. Sebagai manusia kena faham apa itu tujuan utama untuk kehidupan yang lebih selesa bukan untuk kita tapi manusia yang lain didunia ini.

No comments: